Egy sikeres vállalkozás életben maradása a Koronavírus-járvány idején

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Végh Boglárka
További közreműködők: Szalók Dr. Csilla
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:koronavírus-járvány (COVID-19)
Monszun Coffee&More
piaci elemzés
válságkezelés
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36840
Leíró adatok
Kivonat:A 2020-ban megjelenő Koronavírus-járvány jelentősen érintette a hazai szolgáltató szektort, ezen belül is kifejezetten a turizmust és vendéglátást. A vendéglátó egységek tulajdonosainak olyan nehézségekkel, kihívásokkal, valamint akadályokkal kellett és kell szembenézniük, amilyeneket addig soha nem tapasztaltak. A Magyar Kormány részéről különböző intézkedések kerültek bevezetésre a koronavírus megjelenését követően, melynek következtében új, speciális válságkezelési stratégiákat kellett kidolgozniuk és alkalmazniuk a turizmus és a vendéglátás területén dolgozóknak. A Monszun Coffee&More egy budapesti kisvállalkozás, melynek vezetője is szembesült a koronavírus okozta nehézségekkel. Ám ezek ellenére vállalkozása az elmúlt másfél évben életben tudott maradni, törzsvendégeiket nem veszítették el és a kávézó vezetőjének fejlesztő, újító ötletei is vannak a jövőre nézve.