Vendéglátóipari vállalkozás hatása a környezetére turisztikai és urbanisztikai szempontok figyelembevételével egy konkrét példán keresztül bemutatva (Fröccsterasz)

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Karámos Karina
Other Authors: Antalóczy Györgyné
Format: Thesis
Kulcsszavak:fejlesztés(ek)
fenntarthatóság
környezettudatosság
turizmus
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36983
Description
Abstract:Szakdolgozatom hét fejezetből áll. A bevezetésben indoklom a témaválasztást, röviden ismertetem a dolgozat tartalmát és meghatározom a célját. A második fejezetben tanulmányozom a szakirodalmi forrásokat, és olyan információk után kutatok, amelyek felhasználhatóak a témám kapcsán. Az alfejezetekben írok a turizmus és a vendéglátás helyzetéről nemzetközileg, Európában, Magyarországon és azon belül Budapesten, a turisztikai vonzerő fogalmának keretein belül pedig ismertetem a Fröccsterasz környezetét és a cég jelenlegi helyzetét. A turizmus pozitív és negatív hatásai, illetve a V.I.C.E. modell segítségével tervezem megválaszolni a dolgozatban feltett kérdésemet. A harmadik fejezetben ismertetem a kutatási módszereimet, a negyedik fejezetben pedig bemutatom ezek eredményeit. Konklúziókkal és javaslatokkal folytatom, végezetül összegzéssel zárom a dolgozatot.