Vendéglátóipari vállalkozás hatása a környezetére turisztikai és urbanisztikai szempontok figyelembevételével egy konkrét példán keresztül bemutatva (Fröccsterasz)
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | fejlesztés(ek) fenntarthatóság környezettudatosság turizmus vendéglátóipar |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/36983 |
Kivonat: | Szakdolgozatom hét fejezetből áll. A bevezetésben indoklom a témaválasztást, röviden ismertetem a dolgozat tartalmát és meghatározom a célját. A második fejezetben tanulmányozom a szakirodalmi forrásokat, és olyan információk után kutatok, amelyek felhasználhatóak a témám kapcsán. Az alfejezetekben írok a turizmus és a vendéglátás helyzetéről nemzetközileg, Európában, Magyarországon és azon belül Budapesten, a turisztikai vonzerő fogalmának keretein belül pedig ismertetem a Fröccsterasz környezetét és a cég jelenlegi helyzetét. A turizmus pozitív és negatív hatásai, illetve a V.I.C.E. modell segítségével tervezem megválaszolni a dolgozatban feltett kérdésemet. A harmadik fejezetben ismertetem a kutatási módszereimet, a negyedik fejezetben pedig bemutatom ezek eredményeit. Konklúziókkal és javaslatokkal folytatom, végezetül összegzéssel zárom a dolgozatot. |
---|