Ételrendelési szokások az éttermek online marketingkommunikációjának tükrében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | koronavírus-járvány (COVID-19) online ételrendelés online food delivery (OFD) online marketingkommunikáció vendégkapcsolat menedzsment |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37043 |
Kivonat: | A mai digitális világban az internet jelen van a mindennapjainkban. Fogyasztóként azt a partnert keressük, aki megteremti a mi igényeinkre szabott vendégélményt. A szolgáltatók pedig a lojális vendéget szeretnék megtalálni a tömegben. Az online marketingkommunikáció eszközével létrejöhet a vendégkapcsolat a két fél között. A szakdolgozatomban az éttermek online jelenlétét és a fogyasztók ételrendelési szokásait vizsgálom az Online Food Delivery (OFD) vonatkozásában egy olyan időszakban, mikor ezt jelentősen befolyásolta a COVID-19 világjárvány. A kvantitatív kutatás egy 245 fő által kitöltött kérdőívvel történt, mely alátámasztotta az online szájreklám, a fogyasztók által generált tartalom (User Generated Content), és az éttermek online kommunikációjának jelentőségét. A szakdolgozat választ ad a fogyasztói preferenciákra és az ételrendelési szokásaok mögött rejlő motivációkra, különös tekintettel a pandémia okozta rendkívüli időszakra. |
---|