A gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban, Észak-Olaszország példáján keresztül
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | Észak-Olaszország gasztronómia gasztroturizmus kulináris élmény motiváció |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37080 |
| Kivonat: | Jelen szakdolgozat célja a gasztronómia jelentőségének vizsgálata a turizmusban egy általam kiválasztott desztináció, Észak-Olaszország példáján és gasztronómiájának bemutatásán keresztül. Egyre szembetűnőbb napjainkban a gasztronómia szerepének és népszerűségének növekedése. Ezt a tényt támasztják alá a televízióban vetített főzőműsorok és vetélkedők, illetve gasztronómiai programok és tevékenységek széles választéka. Dolgozatomban azonban a gasztronómia turizmusban betöltött szerepét, illetve mint elsődleges motivációt az úti cél kiválasztásánál vizsgálom. Továbbá kutatásom célja felmérni a szervezett gasztronómiai utazások kínálata iránt érdeklődő kereslet mértékét. A témához kapcsolódó szakirodalmak feldolgozását, melyben bemutatásra kerülnek Észak-Olaszország régiói és egyedi gasztronómiai termékei, követően egy kérdőív, az 1000 Út Utazási Irodával készített strukturált interjú, illetve két Toszkánába szervezett gasztroút összehasonlítása által egy komplex képet kaphatunk arról, megvizsgálva a keresleti és kínálati oldalt egyaránt, hogy milyen szerepet tölt be a gasztronómia napjainkban a turizmusban és az emberek értékrendjében egyaránt. |
|---|