A hatékonyság elemzésének és ellenőrzésének számviteli feltételrendszere
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | elemzési módszerek ellenőrzés hatékonyság szállodaipar számvitel turizmus |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/37287 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg37287 | ||
005 | 20210922100542.0 | ||
008 | 210922suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Kurinyecz Andrea Mária | |
245 | 1 | 2 | |a A hatékonyság elemzésének és ellenőrzésének számviteli feltételrendszere |c Kurinyecz Andrea Mária |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A Covid 19 járvány a turizmust, ezt a külső hatásokra oly érzékeny iparágat alapjaiban változtatta meg. A jövő szállodáiban a hatásosság, hatékonyság és jövedelmezőség mérésére korábban alkalmazott mutatókat már másfajta szemlélet alapján kell értelmeznünk. Az alapot természetesen továbbra is a számviteli információs rendszer fogja szolgáltatni, azonban arra a kérdésre, hogy hatékony-e a vállalat már más megközelítésben kell keresnünk a választ. A szakdolgozat vizsgálja, értelmezi és gyakorlati tapasztalatokkal kiegészíti a hatékonyság elemzésére és ellenőrzésére szolgáló szállodaipari mutatókat, melyek a számviteli információs rendszerből számszerűsíthetőek. A jövőben megítélésem szerint központi kérdés lesz, hogy az immateriális javak hogyan hozzák létre a szállodaipari szolgáltatási projektek vásárlói értékét (üzemeltetési szemlélet) és stratégiai erejét az észlelt kockázatok csökkentésével és ezek hogyan számszerűsíthetőek a számviteli információs rendszerből. A Covid 19 válság eredményeként jelentkező finanszírozási lehetőségek beszűkülése, a megtérülési időszak meghosszabbodása, illetve a nehéz üzleti környezet továbbra is a beruházási források óvatos elosztására kényszeríti a szállodák vezetőségét. Azon szállodák, melyek a teljes költség szintjét jelentősen csökkentették az elmúlt években, bevezettek költségcsökkentő intézkedéseket, vélhetően nagyobb esélyekkel tudnak eredményeket elérni, amikor a bevétel újból növekedésnek indul. | |
695 | |a elemzési módszerek | ||
695 | |a ellenőrzés | ||
695 | |a hatékonyság | ||
695 | |a szállodaipar | ||
695 | |a számvitel | ||
695 | |a turizmus | ||
700 | 1 | |a Siklósi Dr. Ágnes |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37287/1/Szakdolgozat%20Kurinyecz%20Andrea%20Neptun%20EZMEK8%20Controlling%20szakk%C3%B6zgazd%C3%A1sz.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/37287/2/SZTK%20TO%20Kurinyecz%20Andrea.pdf |z Dokumentum-elérés |