Az Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzése a szezonális nyersanyagok szempontjából

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gulyás Vivien
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:elemzés
étlap
nyersanyag
összehasonlítás
szezonalitás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39170
Leíró adatok
Kivonat:A projektmunkám témájául a gyakorlati helyemként választott Izsóp Étterem és Bisztró tavaszi és nyári étlapjának elemzését választottam. A témaválasztásom indoklása és a kutatási módszereim ismertetése után tisztázom az étlap fogalmát, majd ezt követően bemutatom az étlap kialakulásának történetét. A következő alfejezetében kitérek az étlap fajtáira, majd ezen belül hosszabban kifejtem a szezonalitás fontosságát. Ismertetem az étlapkészítés főbb szempontjait, ezen belül kitérek a fontosabb szabályokra és elvárásokra, amiket szem előtt kell tartani egy étlap összeállítása során. A szakirodalmi áttekintés utolsó alfejezetében kifejtem az étlapok felépítését és tartalmi követelményeit. Ebben a fejezetben sorra veszem és röviden bemutatom a legfontosabb ételfőcsoportokat. Projektmunkám harmadik fejezetében az alkalmazott kutatási módszereimet ismertetem. Két primer kutatási módszert alkalmaztam, először elemeztem a gyakorlati helyem tavaszi és nyári étlapjának kínálatát a szezonális nyersanyagok szempontjából, majd készítettem egy mélyinterjút az étterem séfjével.