A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Báder Luca
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Ázsia
Dél-Amerika
étterem
fúzió(k)
gasztronómia
gasztrotörténet
Japán
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39364
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozat fő témája a NOBU éttermek sikerének kulcsa, melyet több aspektusból vizsgáltam meg. Először bemutatásra került maga a fúziós gasztronómia és az étterem által képviselt fúzió két nemzetének gasztronómiája, a rájuk jellemző alapanyagokkal és specialitásokkal. Ez önmagában vonzó lehet a vendégek számára, így a siker egy része ebben rejlik. Azonban ahhoz, hogy ez a fúzió létrejöjjön kellett egy személy, aki nem más, mint Nobuyuki Matsuhisa. Az ő életpályáját és munkásságát követve fény derül arra, miért ezt a két különböző gasztronómiát ötvözte, így ez magyarázatot ad arra, hogy a siker meghatározó eleme a séf életpályája során szerzett hatás is. Egy meghatározó személlyel való találkozás pedig gyökerestül megváltoztatta a séf karrierjét, hiszen az évek során létrejött a NOBU étterem- és hotellánc. Nobu San leleményessége és kreativitása számos olyan fogást és NOBU terméket eredményezett, mely emeli az éttermi kínálat színvonalát is. Emellett az eszme amelyet képvisel a vendéglátás terén rendkívül egyedülálló és példaértékű. Mindezen felsorolt tényezők vezették a séfet a világsiker felé.