A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Ázsia Dél-Amerika étterem fúzió(k) gasztronómia gasztrotörténet Japán vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39364 |
Kivonat: | A dolgozat fő témája a NOBU éttermek sikerének kulcsa, melyet több aspektusból vizsgáltam meg. Először bemutatásra került maga a fúziós gasztronómia és az étterem által képviselt fúzió két nemzetének gasztronómiája, a rájuk jellemző alapanyagokkal és specialitásokkal. Ez önmagában vonzó lehet a vendégek számára, így a siker egy része ebben rejlik. Azonban ahhoz, hogy ez a fúzió létrejöjjön kellett egy személy, aki nem más, mint Nobuyuki Matsuhisa. Az ő életpályáját és munkásságát követve fény derül arra, miért ezt a két különböző gasztronómiát ötvözte, így ez magyarázatot ad arra, hogy a siker meghatározó eleme a séf életpályája során szerzett hatás is. Egy meghatározó személlyel való találkozás pedig gyökerestül megváltoztatta a séf karrierjét, hiszen az évek során létrejött a NOBU étterem- és hotellánc. Nobu San leleményessége és kreativitása számos olyan fogást és NOBU terméket eredményezett, mely emeli az éttermi kínálat színvonalát is. Emellett az eszme amelyet képvisel a vendéglátás terén rendkívül egyedülálló és példaértékű. Mindezen felsorolt tényezők vezették a séfet a világsiker felé. |
---|