A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Ázsia Dél-Amerika étterem fúzió(k) gasztronómia gasztrotörténet Japán vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39364 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg39364 | ||
005 | 20220322081941.0 | ||
008 | 220322suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Báder Luca | |
245 | 1 | 2 | |a A NOBU éttermek sikerének kulcsa és a japán konyha népszerűsége a hazai fogyasztók körében |c Báder Luca |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A dolgozat fő témája a NOBU éttermek sikerének kulcsa, melyet több aspektusból vizsgáltam meg. Először bemutatásra került maga a fúziós gasztronómia és az étterem által képviselt fúzió két nemzetének gasztronómiája, a rájuk jellemző alapanyagokkal és specialitásokkal. Ez önmagában vonzó lehet a vendégek számára, így a siker egy része ebben rejlik. Azonban ahhoz, hogy ez a fúzió létrejöjjön kellett egy személy, aki nem más, mint Nobuyuki Matsuhisa. Az ő életpályáját és munkásságát követve fény derül arra, miért ezt a két különböző gasztronómiát ötvözte, így ez magyarázatot ad arra, hogy a siker meghatározó eleme a séf életpályája során szerzett hatás is. Egy meghatározó személlyel való találkozás pedig gyökerestül megváltoztatta a séf karrierjét, hiszen az évek során létrejött a NOBU étterem- és hotellánc. Nobu San leleményessége és kreativitása számos olyan fogást és NOBU terméket eredményezett, mely emeli az éttermi kínálat színvonalát is. Emellett az eszme amelyet képvisel a vendéglátás terén rendkívül egyedülálló és példaértékű. Mindezen felsorolt tényezők vezették a séfet a világsiker felé. | |
695 | |a Ázsia | ||
695 | |a Dél-Amerika | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a fúzió(k) | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a Japán | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/39364/1/A%20NOBU%20%C3%A9ttermek%20siker%C3%A9nek%20kulcsa%20%C3%A9s%20a%20jap%C3%A1n%20konyha%20n%C3%A9pszer%C5%B1s%C3%A9ge%20a%20hazai%20fogyaszt%C3%B3k%20k%C3%B6r%C3%A9ben_B%C3%A1der%20Luca.pdf |z Dokumentum-elérés |