A vendéglátás fő folyamatainak elemző bemutatása a Szőlőfürt étteremben

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kun Zoltán
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Kulcsszavak:beszerzés
értékesítés
raktározás
termelés
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39906
Leíró adatok
Kivonat:Maga a vendéglátás, ha folyamatként értelmezzük hagyományosan egy áruforgalmi folyamattal írhatjuk le, ez onnan kapta a megnevezését, hogy elemei az alapanyagok a vásárolt áru feldolgozásával kapcsolatosak, a szolgáltatásokat kivéve. A beszerzés, a raktározás, a termelés és az értékesítés áruforgalmi folyamatnak számít. (A szolgáltatás során nem dolgoznak fel nyersanyagot, ezért nem része az áruforgalmi folyamatnak). Ezeknek a folyamatoknak a részletes leírása a vendéglátásban általánosan, hogyan is zajlik ez a folyamat és személyes tapasztalatok alapján egy adott vendéglátó egységben, vidéken hogyan is zajlik ez.