Az ételallergia és -intolerancia kezelése a vendéglátásban - a vendégek tapasztalatai alapján

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Beck Édua
Other Authors: Lugasi Dr. Andrea
Format: Thesis
Kulcsszavak:ételallergia
ételintolerancia
fogyasztók
tapasztalatok
vendégek
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/39989
Description
Abstract:Szakdolgozatomban az ételallergia és ételintolerancia vendéglátásra kivetett hatását, az ezekkel kapcsolatos allergének listáját és az ezekre vonatkozó jogszabályokat, illetve az étel vagy italkészítés során felhasználható allergénmentes alapanyagok széles palettáját fogom prezentálni. A téma feltárásával az a célom, hogy ismertessem a jelenlegi helyzet kezelését a vendéglátásban, ugyanis manapság még mindig előfordul, hogy a vendéglátóhelyen sincsenek tisztában ezeknek a betegségeknek a pontos fogalmával, illetve a közöttük levő különbségekkel sem és főként emiatt, igencsak korlátozottak a lehetőségeik például az alapanyag felhasználások terén is.