Az ételallergia és -intolerancia kezelése a vendéglátásban - a vendégek tapasztalatai alapján
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | ételallergia ételintolerancia fogyasztók tapasztalatok vendégek vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/39989 |
Abstract: | Szakdolgozatomban az ételallergia és ételintolerancia vendéglátásra kivetett hatását, az ezekkel kapcsolatos allergének listáját és az ezekre vonatkozó jogszabályokat, illetve az étel vagy italkészítés során felhasználható allergénmentes alapanyagok széles palettáját fogom prezentálni. A téma feltárásával az a célom, hogy ismertessem a jelenlegi helyzet kezelését a vendéglátásban, ugyanis manapság még mindig előfordul, hogy a vendéglátóhelyen sincsenek tisztában ezeknek a betegségeknek a pontos fogalmával, illetve a közöttük levő különbségekkel sem és főként emiatt, igencsak korlátozottak a lehetőségeik például az alapanyag felhasználások terén is. |
---|