A Michelin-jelenség és a Bocuse d’Or hatásai a magyar gasztronómiára

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Horváth Bálint
További közreműködők: Tóth Gábor
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Bocuse d'Or
csúcsgasztronómia
fine dining
magyar gasztronómia
Michelin Guide
Michelin-csillag
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40228
Leíró adatok
Kivonat:Ahhoz nem férhet kétség, hogy a Michelin Guide a gasztronómia világának legmeghatározóbb étteremkalauza. Hatással van a világ legjobb éttermeinek életére Rio de Janeirotól Tokióig, csakúgy, mint a magyar fine dining éttermek világára, illetve hazánk gasztronómiájának egészére. A világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d' Or-nak vendéglátásra gyakorolt hatásai szintén megkérdőjelezhetetlenek. Ezeknek a hatásoknak vizsgálatát végzem el szakdolgozatomban.