Vendéglátóhelyek túlélési stratégiái a COVID-19 járvány idején
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | innováció koronavírus-járvány (COVID-19) túlélési stratégiák vállalkozói stratégia vendéglátóipar |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40232 |
| Kivonat: | Szakdolgozatom célja, hogy feltárja a COVID-19 járvány hatását a vendéglátóiparra, turizmusra és feltárja, hogy milyen szerepet játszott a vállalkozói innováció a vendéglátóiparban a koronavírus járvány hatásainak és az annak nyomán bevezetett kormányzati intézkedések okozta sokk kivédésében. A dolgozat a vállalkozói innováció szerepének értékelésében Joseph Schumpeter elméletéhez nyúl vissza, s azt vizsgálom, hogy milyen innovatív megoldásokat ötlöttek ki a szorult helyzetbe került vállalkozók a válsághelyzet túlélésre érdekében. |
|---|