Vendéglátóhelyek túlélési stratégiái a COVID-19 járvány idején

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fehér Dániel András
További közreműködők: Egedy Dr. Tamás
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:innováció
koronavírus-járvány (COVID-19)
túlélési stratégiák
vállalkozói stratégia
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40232
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom célja, hogy feltárja a COVID-19 járvány hatását a vendéglátóiparra, turizmusra és feltárja, hogy milyen szerepet játszott a vállalkozói innováció a vendéglátóiparban a koronavírus járvány hatásainak és az annak nyomán bevezetett kormányzati intézkedések okozta sokk kivédésében. A dolgozat a vállalkozói innováció szerepének értékelésében Joseph Schumpeter elméletéhez nyúl vissza, s azt vizsgálom, hogy milyen innovatív megoldásokat ötlöttek ki a szorult helyzetbe került vállalkozók a válsághelyzet túlélésre érdekében.