FH Gasztro Kft. rendezvényei a Parlamentben
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Kulcsszavak: | FH Gasztro Kft. parlament rendezvények rendezvénygasztronómia rendezvényszervezés |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40279 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg40279 | ||
005 | 20220725170958.0 | ||
008 | 220725suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Miskovicz Eszter | |
245 | 1 | 0 | |a FH Gasztro Kft. rendezvényei a Parlamentben |c Miskovicz Eszter |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Dolgozatom célja a parlamenti rendezvények bemutatása volt. Előszőr az elméleti háttértől írtam, amit rendezvényszervezés történetével kezdtem, a kialakulásától egészen napjainkig. Majd a rendezvények és a szállodák újjáépítésének kapcsolatáról írtam, hogy milyen ütemben nőtt a szállodák száma, miként fejlődött a színvonaluk. Ezt követően a rendezvényszervezés lépési következtek, az egyes folyamatok teendőit részletesen is kifejtettem. Az elméleti háttér ismertetését a rendezvények típusaival folytattam. Bővebben írtam a fesztiválokról, konferenciákról, Kongresszusokról, Kiállításokról, Vásárokról és a bemutatóról is. Ezután pedig a rendezvényeket csoportosítottam különböző kategóriák szerint. A fejezet lezárásaként a rendezvénygasztronómiáról írtam, ami a dolgozatom fő irányvonal. Ezen belül bemutattam a vendéglátás típusokat. A következő részben a céget mutattam be, kezdve a történetével, alakulásával és fejlődésével. Ezután a leírtam, hogy milyen jellegű rendezvényeket szervez(ett), milyen külsős helyszíneken volt már jelen. Ezt követően a rendezvényeken való vendéglátásról írtam, részletezve a cég fontos szempontjait e témában. Végül az aktualitása miatt, a Covid előtti és alatti helyzetről is írtam, kiemelve a különbséget a rendezvények száma között. Megkérdeztem a cég munkatársát, hogy véleménye szerint mikor állhat helyre teljes egészében a rendezvények megtartása. A következő fejezetben, arról írtam, hogy a Parlamentben miként zajlik egy rendezvény megszervezése, milyen jellegű rendezvények szervezését vállalják el, hány ember szükséges ahhoz, hogy egy rendezvényt meg tudjanak szervezni, mennyi idővel előtte szükséges jelezni az igényt a rendezvény megszervezésére és hogy melyek az év legsűrűbb időszaka a cég életében. Az ezt követő fejezetben arról írtam, hogy a szakmai gyakorlatom során, a rendezvények hiánya miatt leginkább milyen teendőim voltak. Ezek többek között a beszerzéssel kapcsolatos ár összehasonlító táblázatok készítése, menükártya szerkesztése és a menü magyarról angolra fordítása, számlák és megrendelőlapok adatainak egyeztetése, valamint pénztárgép elszámolások. Ezután röviden értékeltem a céget és a cégnél töltött időmet. A cég felkészültségét a rendezvényekhez, alkalmazkodási és rugalmassági képességüket a különböző helyzetekre. Értékeltem a különböző részlegek együttműködését és kilátásait a jövőre nézve. | |
695 | |a FH Gasztro Kft. | ||
695 | |a parlament | ||
695 | |a rendezvények | ||
695 | |a rendezvénygasztronómia | ||
695 | |a rendezvényszervezés | ||
700 | 1 | |a Szeidl Klaudia |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/40279/1/Miskovicz%20Eszter_projektmunka.pdf |z Dokumentum-elérés |