Kiégés a kereskedelmi vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Nagy Balázs
További közreműködők: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ergonómia
kereskedelmi vendéglátás
kiégés
munkahelyi stressz
munkahelyi stresszorok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/40393
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozati témám boncolgatása során választ kerestem arra, hogy milyen mentálhigiénés menedzselést alkalmazzunk a szakmai kiégés csillapításában, hogy egyáltalán beszélhetünk egy huszonéves fiatalnál munkahelyi kiégésről. Észlelte-e más, a szakmában dolgozó fiatal is az alábbi problémát? Valamint, hogy felmérjem a szférában jelenlévő kiégéssel kapcsolatos addikció fokát. Továbbá kutatásom fő célja az volt, hogy megkíséreljem a kereskedelmi vendéglátásban dolgozók mentális egészségének felmérését, valamint a kapott eredmények kielemzésével kutatási kérdésemet próbáljam meg boncolgatni, mely szerint; Milyen eszközöket alkalmazhat a munkáltató és munkavállaló szakmai érdeklődésük és mentálhigiénék fenntartásának és a kiégés elkerülésének érdekében. Szakdolgozati témám kidolgozásának alátámasztásaként hivatalos szakmai forrásoknak feldolgozását alkalmaztam, mely mellett az általam alkalmazott kutatási módszerek is megjelentek, mint például a kérdőíves megkérdezés, illetve a mélyinterjú.