Éttermi konyha folyamatfejlesztési projektje 6s lean módszer bevezetésével

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csaszlovszkyné Kolosi Orsolya
További közreműködők: Mosonyiné Ádám Gizella
Nagy Ákos
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:6S
étterem
foyamatfejlesztés
Lean
project
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/41593
Leíró adatok
Kivonat:Napjainkban egyre inkább a vevői elégedettség áll a szolgáltatást nyújtó, a termelő és a hibrid (pl. éttermi) vállalkozások menedzsmentjének középpontjában. A lean szemlélet bevezetése a veszteségek mérséklésével és megszüntetésével járulhat hozzá a vevői elégedettség eléréséhez, értéket teremtve a fogyasztó számára. Dolgozatomban egy vidéki étterem folyamatfejlesztési tevékenységét szeretném bemutatni, melyet a 6S módszer bevezetésével kívánnak megvalósítani. Mivel az étterem egy valódi kis ékszerdoboza a kistérségnek, úgy döntöttem, hogy tanulmányaimat egy számomra fontos feladat szolgálatába állítom. Célom, hogy a leant egy speciális területen alkalmazva segítsek profittermelő vállalkozássá fejleszteni az éttermet. A dolgozatom megírásának célja az volt, hogy bemutassam, bármely felmerülő probléma megoldása, illetve bármely cél elérése egy vállalkozás életében, mennyi kutatással, elemzéssel, tervezéssel és munkával jár. Mindeközben minden érintett egy nagyon hasznos tanulási folyamaton is keresztülmegy, az új ismereteket később az élet több területén is sikerrel alkalmazhatják. A 6S bevezetésének részletes bemutatására igyekeztem nagy hangsúlyt fektetni. A fejlesztési folyamat még kezdeti stádiumban van, ebből kifolyólag a célok megvalósulásáról még nem áll módomban beszámolni, de a rövidtávú eredmények beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.