Az élelmiszerbiztonság szerepe, fejlesztési lehetőségei minőségfejlesztési technikákkal egy piacvezető élelmiszeripari szereplőnél

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tóth Gergely
További közreműködők: Miskolczi Tibor András
Ress Tirza
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszer feldolgozás
élelmiszerbiztonság
Kaizen-elv
lean alapelvek
minőségfejlesztés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/41611
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatomban először a minőségügy annak kialakulása és fejlődése kerül bemutatásra, főként élelmiszeripari megközelítésből, egészen a napjainkban alkalmazott rendszerekig. Ebben a fejezetben szó esik még a Kaizen, Lean módszertanokról, TQM-ről mint vezetés támogató rendszer. Majd az élelmiszerbiztonság bemutatása következik, mint hangsúlyos fejezet, bemutatva a külföldi, illetve hazai hátteret, a HACCP-t és a kialakulását, a szabályozó és ellenőrző szervet a Nébihet. Ezután egy élelmiszer ipari vállalat kerül bemutatásra és az ott alkalmazott minőségfejlesztési módszerek, melyeket a hatékony gyártás, az élelmiszerbiztonság és a vevői elégedettség elérése érdekében végeznek. Statisztikai elemzéseken és gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra a különböző technikák, melyek, szorosan kapcsolódnak a dolgozatban feltett hipotézisekhez.