Az élelmiszerbiztonság szerepe, fejlesztési lehetőségei minőségfejlesztési technikákkal egy piacvezető élelmiszeripari szereplőnél
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | élelmiszer feldolgozás élelmiszerbiztonság Kaizen-elv lean alapelvek minőségfejlesztés |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/41611 |
Kivonat: | Dolgozatomban először a minőségügy annak kialakulása és fejlődése kerül bemutatásra, főként élelmiszeripari megközelítésből, egészen a napjainkban alkalmazott rendszerekig. Ebben a fejezetben szó esik még a Kaizen, Lean módszertanokról, TQM-ről mint vezetés támogató rendszer. Majd az élelmiszerbiztonság bemutatása következik, mint hangsúlyos fejezet, bemutatva a külföldi, illetve hazai hátteret, a HACCP-t és a kialakulását, a szabályozó és ellenőrző szervet a Nébihet. Ezután egy élelmiszer ipari vállalat kerül bemutatásra és az ott alkalmazott minőségfejlesztési módszerek, melyeket a hatékony gyártás, az élelmiszerbiztonság és a vevői elégedettség elérése érdekében végeznek. Statisztikai elemzéseken és gyakorlati példákon keresztül kerülnek bemutatásra a különböző technikák, melyek, szorosan kapcsolódnak a dolgozatban feltett hipotézisekhez. |
---|