Hagyományosan vagy megújulva? A rendezvényi étkeztetés ételkínálati trendjeinek vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csonka Zsófia
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étel
gasztronómia
rendezvények
trendek
üzleti rendezvény
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43128
Leíró adatok
Kivonat:A kutatás fókuszában a vendéglátói rendezvények, különösen az üzleti rendezvények és ezen események ételkínálatai, valamint a megrendelők ételválasztási preferenciái állnak . A dolgozat első része az elméleti hátteret rendezi a korábbi kutatások alapján. Ebben a részben részletesen van bemutatva a vendéglátói rendezvények általános jellemzői, és csoportosítása. Ezt követően a gasztronómiai trendeket mutatja be. Az előkutatás keretein online kérdőív segítségével felmérés készült, melyet leíró és statisztikai elemzési módszerekkel foglal össze. Mindemellett 4 személlyel mélyinterjút is készít, mivel a téma szubjektív értékelése különösen a kvalitatív adatgyűjtési módszereken keresztül mutatkozik meg. Az interjúk és legfőképp a kérdőív válaszainak elemzése után megállapítható, hogy az étel választási preferenciákat jelentős mértékben befolyásolja a lakhely illetve, az üzleti rendezvények esetében nagyobb érdeklődés van az innovatív ételek felé.