A Tokaji aszú bemutatása és kereskedelmi értékesítésének elemzése

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Erős Zsófia Teréz
További közreműködők: Kulcsar Janosné
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:bor
borászat
értékesítés
hungarikum
Tokaj
tokaji aszú
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43131
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatomban szeretném bemutatni a Tokaji aszút és annak kereskedelmi értékesítését. Néhány szóban ismertetem Tokaj-Hegyalja egyedi mikroklímáját, a területen termesztett szőlőfajtákat. Fontosnak tartom a Hungarikum kifejezés megismerését, a Hungarikumtörvény bemutatását, illetve a különböző jogszabályokat, előírásokat, amelyek az aszú forgalomba hozatalához elengedhetetlenek. A dolgozatom során kitértem néhány, az aszú előállítás szempontjából elengedhetetlen pincészet bemutatására is. A szakdolgozat zárásaként egy kérdőíves kutatás során még inkább igyekeztem megismerni a fogyasztási, illetve vásárlási szokásokat. Végezetül értékeltem az előre megfogalmazott hipotéziseimet.