Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | farm-to-table fenntarthatóság gasztronómia Őrség slow food |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43166 |
Abstract: | Országunk egyik legősibb lakott területéről, az Őrségről olvashatnak a dolgozatomban. Körbejárom magát az Őrséget, az őrségi szokásokat és a tradicionális ételeket. Összefoglalom a legkedveltebb őrségi italokat, alapanyagokat. Az őrségi vendéglátás helyzetébe is alaposabb belátást nyújtok, bemutatva az irányzatokat és a fejlődését. Kutatásom alatt megismerem az ide látogatók, illetve az itt élők véleményét a gasztronómiáról, ételekről és a nagyobbnak mondható gasztrofesztiválról. Interjút készítettem Farkas Richárddal, aki a térség legnevesebb vendéglátó egységét, a Pajta Bisztrót vezeti és próbálja magasabb szintre emelni a helyi vendéglátást. |
---|