Az Őrség gasztroturisztikai vonzerejének vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kabucz Máté
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:farm-to-table
fenntarthatóság
gasztronómia
Őrség
slow food
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43166
Leíró adatok
Kivonat:Országunk egyik legősibb lakott területéről, az Őrségről olvashatnak a dolgozatomban. Körbejárom magát az Őrséget, az őrségi szokásokat és a tradicionális ételeket. Összefoglalom a legkedveltebb őrségi italokat, alapanyagokat. Az őrségi vendéglátás helyzetébe is alaposabb belátást nyújtok, bemutatva az irányzatokat és a fejlődését. Kutatásom alatt megismerem az ide látogatók, illetve az itt élők véleményét a gasztronómiáról, ételekről és a nagyobbnak mondható gasztrofesztiválról. Interjút készítettem Farkas Richárddal, aki a térség legnevesebb vendéglátó egységét, a Pajta Bisztrót vezeti és próbálja magasabb szintre emelni a helyi vendéglátást.