Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | egészséges táplálkozás fenntartható magatartás fenntarthatóság Gasztronómiai trendek veganizmus |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43228 |
Kivonat: | Szakdolgozatom témájául a veganizmus aktuális témáját választottam. Kutatásom során azt vizsgáltam, hogy a teljesértékű növényi étrend milyen befolyással van az emberek egészségére, valamint a környezetre. Kitekintettem továbbá a hazai vendéglátóegységek által nyújtott kínálatra, a hazai gasztronómiai trendekre, és arra, hogy azok milyen kapcsolatban vannak egymással. Mindemellett a vegán és nem-vegán vásárlók fogyasztói szokását hasonlítottam össze fenntarthatósági szempontok alapján. Ezek következtében kerestem arra a kérdésre a választ, hogy a veganizmus jó irány-e egy fenntarthatóbb életért. |
---|