Vegán gasztronómiával a fenntarthatóságért

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Györe Laura
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészséges táplálkozás
fenntartható magatartás
fenntarthatóság
Gasztronómiai trendek
veganizmus
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43228
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom témájául a veganizmus aktuális témáját választottam. Kutatásom során azt vizsgáltam, hogy a teljesértékű növényi étrend milyen befolyással van az emberek egészségére, valamint a környezetre. Kitekintettem továbbá a hazai vendéglátóegységek által nyújtott kínálatra, a hazai gasztronómiai trendekre, és arra, hogy azok milyen kapcsolatban vannak egymással. Mindemellett a vegán és nem-vegán vásárlók fogyasztói szokását hasonlítottam össze fenntarthatósági szempontok alapján. Ezek következtében kerestem arra a kérdésre a választ, hogy a veganizmus jó irány-e egy fenntarthatóbb életért.