Hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzői és gyártói attitűdök vizsgálata
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | cukorbetegség cukormentes diéta gyártói attitűd hozzáadott cukormentes inzulinrezisztencia |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43257 |
Kivonat: | Szakdolgozatom célja a hozzáadott cukortól mentes termékek jellemzőinek bemutatása és a hozzájuk kapcsolódó gyártói attitűdök felmérése volt. Ezek a speciális termékek az elmúlt néhány évben robbanásszerűen kezdtek el megjelenni a piacon, melynek oka az egyre több szénhidrát-anyagcserezavarban érintett diagnosztizálása és az egészségtudatos fogyasztók számának növekedése. Szekunder kutatásomban a termékek szabályozásának jogi kereteivel, jellemzőinek ismertetésével, illetve a cukorfogyasztás trendjével foglalkoztam. Kutatási kérdésem a fogyasztói igények felmérésére és a marketing tevékenységekre vonatkozott. Primer kutatásomban gyártói interjúkat készítettem, melyben a termékekkel kapcsolatos attitűdöket mértem fel. |
---|