Egészséges vs. biztonságos vendéglátás - avagy mit kínálnak a gödöllői vendéglátósok étlapjai?

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Miskolci Petra
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egészséges táplálkozás
ételallergia
ételintolerancia
étterem
Gödöllő
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43287
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozat egy olyan, minden időben aktuális és népszerű témakört dolgoz fel, amely a társadalom széles körét érinti, nevezetesen az egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia kérdésköröket. A kutatás fókuszában a Gödöllő városban működő vendéglátóegységek körében végzett reprezentatív, primer adatokon alapuló kvalitatív és kvantitatív vizsgálatok állnak. A vizsgálatok során többek között azon kérdésekre kerestem válaszokat, hogy a gödöllői vendéglátóegységekben mi alapján döntenek a vendéglősök arról, hogy milyen ételek kerüljenek az étlapra, mi befolyásolja őket az ételkínálat kialakításában, és ennek során milyen módon veszik figyelembe az egészségtudatosság, fenntarthatóság szempontjait. Kitérek arra is, vajon a vendégek előre tájékozódnak-e arról, hogy a speciális igényeiket a választott étterem tudja-e biztosítani, vagy csak bíznak abban, hogy az étlapon szerepelnek az ételintoleranciában, ételallergiában szenvedőknek, vagy az egészségtudatosan táplálkozóknak kínálható ételek is Az elvégzett kutatások során kapott válaszok nem csak a kutatási kérdéseket válaszolták meg, hanem még egy SWOT analízis elkészítésére is lehetőséget biztosítottak.