Nemzetközi trendek hatása a magyar cukrászdák kínálatára

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Gabriella
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrászat
cukrászati trendek
cukrászda
magyar cukrászat
nemzetközi cukrászat
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43301
Leíró adatok
Kivonat:A kutatásom folyamán a szakirodalom feldolgozásával egy komplex áttekintést kaptam a vezető trendekről, új technológiákról és a magyarországi cukrászat általános helyzetéről. Ezek előtt a múlt ismereteit is feltártam, megvizsgáltam az édesség elterjedését hazánkban, összefoglaltam a legnagyobb mérföldköveket a cukrászat fejlődése szempontjából. Az édesipar folyamatos változáson megy keresztül, nehézségek érik több oldalról is. A dolgozatban szó van arról, hogy mi okozza a szakképzett munkaerőhiány kiemelkedő problémáját. Összefoglalom, hogy miként foglalnak helyet a magyarországi cukrászatban a trendek, a vezető szerepű nemzetközi, illetve hazai szakmabeli képviselők vívmányai. Primer kutatásom során interjúkat készítettem két cukrászatban aktívan dolgozó szakemberrel, hogy megtudjam mely tényezők befolyásolják az üzletük kínálati elemeit, hogyan látják a cukrászat jelenlegi helyzetét, illetve egy kérdőívet, aminek a célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók cukrászdába járási szokásait.