Figula és Konyári borászat bemutatása, összehasonlítása és kapcsolatuk a helyi turizmussal
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | Balaton borturizmus borvidékek Figula borászat Konyári borászat turizmusfejlesztés |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43408 |
Abstract: | Régóta készítenek bort a Balaton környékén, hiszen különleges a régió, egyedi talaja és klímája miatt. Napjainkban egyre nagyobb a borok iránti érdeklődés. Az elmúlt korlátozott időszak után, nagymértékben megnőtt az utazók száma. A pincészetek látogatására nőttek az igények. A fogyasztók nem csak a kóstolásra kíváncsiak, hanem a borok készítésének háttér ismeretére is. „A bor az a speciális termék, amely mind a helyi kézműves kultúra, mind a tömegkultúra, illetve a magaskultúra része, termelőinek és fogyasztóinak köszönhetően\" Várhelyi Tamás |
---|