A mentes étrendet követő fogyasztók helyzete Vácon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Pankovics Gréta Fanni
További közreműködők: Lugasi Dr. Andrea
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ételérzékenység
étrend
étterem
mentes
táplálkozás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43412
Leíró adatok
Kivonat:A minden mentes kifejezéshez nem társítható konkrét definíció, hiszen egyénenként eltérő, mindenki számára más-más összetevőktől mentes ételeket jelöl.Az ételérzékenység egyre több embert érint napjainkban. A korlátozott étrend számos nehézséget jelent a fogyasztók számára, akár egy bevásárlás, akár egy étteremben eltöltött ebéd/vacsora során. Az érzékenységgel küzdők mellett, érdemes megemlíteni a nem egészségügyi okok miatt mentesen étkezőket, hiszen ezen réteg megjelenése is növekvő tendenciát mutat az idő előrehaladtával. Szerencsére egyre több vendéglátóegység próbál felzárkózni a változó keresleti igényekkel, ezáltal beépítve mentes opciókat kínálatukba.