Veganizmus a cukrászatban – Divat, vagy tudomány a vegán étrend?

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szontagh Eszter Klára
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:életmód
étterem
fűszernövények
gyümölcsök
kutatás
vendéglátás
zöldség
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43512
Leíró adatok
Kivonat:Szakdolgozatom célja, hogy bemutassam a vegán életmódot, kialakulását, a vegetáriánus és vegán közti különbségeket. Megvizsgálom ennek előnyeit, hátrányait, ezzel segítve azoknak, akik kevésbé jártasak ebben a témában. Felmérem az emberek tájékozottságát, illetve érdeklődését/érdektelenségét. Ezen kívül kitérek a vegán élelmiszerekre, alapanyagokra, majd utánajárok a Budapesti kínálatnak, lehetőségeknek a vegán emberek számára. Mindemellett a vegán desszertekre is szeretnék kitérni, hogy milyen alapanyagokból készülhetnek, milyen helyettesítőket használnak és hogy ezek valóban finomak-e. Bemutatok néhány hagyományos desszertet vegán módon elkészítve. Dolgozatomban megvizsgálom, hogy a veganizmusnak milyen környezetvédelmi és fenntartható eszméi vannak, illetve a húsfogyasztásnak milyen hatása van a környezetre nézve. Dolgozatomban annak is utánajárok, hogy az életmódnak milyen egészségre gyakorolt hatásai vannak és a vegyes táplálkozás, vagy húsfogyasztás mennyire káros a szervezet számára.