A magyar KKV szektor lehetőségeinek elemzése egy kézműves palacsinta készítésére szakosodott kisvállalkozás termékértékesítési és marketing stratégiájának bemutatásán keresztül
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | eladásmenedzsment javaslatok kézműves kisvállalkozások marketing marketing stratégia palacsintázó piaci helyzet versenytársak |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/43697 |
Kivonat: | Kutatásunk során a magyar kisvállalkozók helyzetét, alkalmazott marketing stratégiáikat, eladásmenedzsmentjüket mértük fel. Megvizsgáltuk az aktuális problémákat és veszélyeket a magyar kisvállalkozásokra fókuszálva, így a kézműves termékeket gyártó cégek lehetőségeit a jelenlegi helyzetben. Elemzésünket egy kézműves palacsinta készítésre szakosodott kisvállalkozás tevékenységén keresztül végeztük. Feltérképeztük az étterem honlapját, így az interneten található adatok alapján elvégeztük el a cég elemzését a következő szempontok szerint: a cég kommunikációja, termékpalettája, a termékek ára, elérhetősége, az alkalmazott marketing- és termékértékítési stratégiák. Felkerestük a vállalkozás tulajdonosát, aki és egy interjú keretein belül segített elvégezni egy SWOT analízist, hogy pontos képet adhassunk kutatásunk során a cégről. Ezáltal elemeztük a vállalkozás jelenlegi piaci helyzetét majd felmértük a célcsoportot. Kutatásunkat összevetve javaslatot tettünk a vállalkozás további lehetőségeire eladásmenedzsment és marketing szempontból.Elemzésünk szerint nagy lehetőség van a 40-es Palacsintázó vállalkozás számára. Javaslatainkat figyelembe véve bővülhetne a vevőkör, több követőre tehetnének szert. Kijelenthetjük, hogy ez a kisvállalkozás több, mint egy feltörekvő cég, hiszen már kialakította saját vevőkörét, különleges imázst épített fel az évek alatt. A piaci réseket kihasználva a weboldalukat és közösségi média jelenlétüket is fejlesztve tovább növelhetnék profitjukat és kiépíthetnének egy még nagyobb közösséget. |
---|