A hazai Michelin-csillagos éttermek vizsgálata a rugalmas ellenállási képesség tükrében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Ódor Tímea
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:fenntarthatóság
infláció
Michelin-csillag
pandémia
reziliencia
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45512
Leíró adatok
Kivonat:Az elmúlt időszak, főlega járványveszély, valamint a 2022-ben kialakult inflációs helyzet is nehézhelyzetbe hozta a hazai turisztikai szektort is, mind a szállodaipar, mind avendéglátás egységei átmeneti, vagy végleges bezárásra kényszerültek. Véleményemszerint ez a kihívásokkal teli időszak élesen rávilágított arra, hogy mennyiresérülékeny is a gazdaságnak ezen pillére, és egyre fontosabbá vált, hogy ajövőben növelje a rugalmas ellenállási képességét, vagyis a reziliencia szintjét.Szakdolgozatom kutatásicélja a reziliencia szerepének vizsgálata a górcső alá vett ötMichelin-csillagos étterem, valamint egy régi múltú magyar étterem tükrében, múltjuknakmegismerésével együtt. A dolgozat szerkezeti felépítését a szekunder kutatásomfókuszaként szolgáló hazai vendéglátás fejlődési tendenciáinak és kihívásainakmegismerésével alapoztam meg, majd központirésze a nem reprezentatív primer kutatásom, melynek keretien belül, amegkeresésemre készséges segítséget nyújtó, hat étteremmel folytattam személyesmélyinterjút a témában kompetens személlyel, a szakáccsal, vagy az étteremegyik vezetőjével. Az interjú kérdései főleg a saját és környezeti kihívásokra,valamint annak kezelési aspektusaira fókuszáltak.