A portugál gasztronómia és ismertsége hazánkban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Takács Kíra
Other Authors: Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia
Format: Thesis
Kulcsszavak:desztináció
gasztronómia
marketing
portugália
turizmus
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45517
Description
Abstract:Szakdolgozatom témáját a Portugáliában töltött Erasmus-félévem inspirálta. Ott töltött időm alatt volt szerencsém megannyi portugál étel és italkülönlegességet megkóstolni és megszeretni, melyeket célom széles körben országunkban is megismertetni az emberekkel. Szakdolgozatomban az olvasó talál egy rövid bemutatót Portugáliáról, annak turizmusáról, majd részletesebben kifejtem népszerű ételeik, italaik elkészítési és fogyasztási módját. Kérdőíves kutatásomból kiderül, hogy hazánkban mennyire ismerik az emberek Portugáliát és annak gasztronómiáját, valamint fény derül arra is, hogy van-e helye még országunkban portugál vendéglátóegységnek. Interjút pedig egy Michelin-csillagos portugál étterem személyzetével készítettem, melyből megismerhetjük egy portugál étterem helyzetét Magyarországon.