Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | glutén gluténmentes gyakorlati oktatás szakképzés vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45543 |
| Kivonat: | Azért választottam ezt aszakdolgozati témát, mert pedagógusként és szakácsként kifejezetten aktuálisnakés fontosnak tartom ennek a témának az elemzését. Azt tapasztalom ugyanis, hogyegyre nő az igény a gluténmentes táplálkozás iránt, ennek oka az egyre többorvosilag igazolt cöliákiás, ésnem utolsó sorban az, hogy a divat diéták közé bekerült a gluténmentes étkezés,amely a 30 és 44 éves korosztályt jellemzi a legnagyobb arányban. Munkám során folyamatosan tapasztalom, hogy nagyon nagylemaradásban vannak a vendéglátásban dolgozók mind tudásban, mind pedigtapasztalatban egyaránt. Szakdolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogymilyen hiányosságok vannak a gluténmentes gasztronómiával kapcsolatban,napjainkban, az oktatáson át az éttermi vendéglátásig. |
|---|