Gluténmentes gasztronómia Magyarországon, helyzete az oktatásban és a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Molnár György
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:glutén
gluténmentes
gyakorlati oktatás
szakképzés
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45543
Leíró adatok
Kivonat:Azért választottam ezt aszakdolgozati témát, mert pedagógusként és szakácsként kifejezetten aktuálisnakés fontosnak tartom ennek a témának az elemzését. Azt tapasztalom ugyanis, hogyegyre nő az igény a gluténmentes táplálkozás iránt, ennek oka az egyre többorvosilag igazolt cöliákiás, ésnem utolsó sorban az, hogy a divat diéták közé bekerült a gluténmentes étkezés,amely a 30 és 44 éves korosztályt jellemzi a legnagyobb arányban. Munkám során folyamatosan tapasztalom, hogy nagyon nagylemaradásban vannak a vendéglátásban dolgozók mind tudásban, mind pedigtapasztalatban egyaránt. Szakdolgozatomban arra szeretnék rávilágítani, hogymilyen hiányosságok vannak a gluténmentes gasztronómiával kapcsolatban,napjainkban, az oktatáson át az éttermi vendéglátásig.