Vendéglátó vállalkozások vizsgálata a változásokhoz való alkalmazkodásuk és a válságból való felépülésük tekintetében
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | egyensúly felbomlása működési zavarok reziliencia reziliens vezetés válság vendéglátás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/45772 |
| Kivonat: | A vendéglátóipari vállalkozásokat – csakúgy, mint a teljes gazdaságot – az utóbbi években több válság is súlytotta. A COVID-19 hatását még sok vállalkozás fel sem tudta dolgozni, és már szembesült az energiaválsággal és az infláció kedvezőtlen változásával. Azt a képességet, ami a válságból való felépüléshez szükséges a reziliencia határozza meg. Szakdolgozatomban a reziliencia fogalmával, vizsgálatával foglalkozó szakirodalmi kitekintésen túl arra kerestem a választ, hogy milyen tényezők járulnak hozzá egy-egy vállalkozás sikeréhez a negatív környezeti hatások között. Ennek ismeretében ugyanis nagyobb eséllyel leszünk képesek egy újabb válság idején alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és nagyobb veszteség nélkül átvészelni azt. |
|---|