Vendéglátó vállalkozások vizsgálata a változásokhoz való alkalmazkodásuk és a válságból való felépülésük tekintetében

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Juhászné Garics Erika
További közreműködők: Debreceni János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:egyensúly felbomlása
működési zavarok
reziliencia
reziliens vezetés
válság
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45772
Leíró adatok
Kivonat:A vendéglátóipari vállalkozásokat – csakúgy, mint a teljes gazdaságot – az utóbbi években több válság is súlytotta. A COVID-19 hatását még sok vállalkozás fel sem tudta dolgozni, és már szembesült az energiaválsággal és az infláció kedvezőtlen változásával. Azt a képességet, ami a válságból való felépüléshez szükséges a reziliencia határozza meg. Szakdolgozatomban a reziliencia fogalmával, vizsgálatával foglalkozó szakirodalmi kitekintésen túl arra kerestem a választ, hogy milyen tényezők járulnak hozzá egy-egy vállalkozás sikeréhez a negatív környezeti hatások között. Ennek ismeretében ugyanis nagyobb eséllyel leszünk képesek egy újabb válság idején alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és nagyobb veszteség nélkül átvészelni azt.