A Budai Gesztenyés étterem elemzése

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Cseri Sámuel Kálmán
Other Authors: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Format: Thesis
Kulcsszavak:desztináció
étterem
turizmus
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45941
Description
Abstract:Már középiskolás korom óta foglalkoztat a gasztronómia és az éttermek világa. Számosmunkahely, különböző tapasztalatok és az egyetemen kapott tudás és inspiráció után nem volt kérdés,hogy a szakdolgozatomban a vendéglátás fogja a főszerepet kapni.Természetesen témámat ennél jobban le kellett szűkítenem és így esett a választásom a BudaiGesztenyés Nagyvendéglőre, mert úgy érzem, hogy szakmailag itt fejlődtem a legtöbbet. Köszönhetőez a kiváló menedzsmentnek, akik különböző képzésekkel és oktatásokkal támogatták karrieremet ésa vezető felszolgálóknak, akik nap mint nap tanítottak a szakma különböző fortélyaira, annakérdekében, hogy a tőlem telhető legjobb szolgáltatást tudjam nyújtani a vendégek számára ebben akomplex iparban, amit vendéglátásnak nevezünk. Mindig is érdekeltek a gasztronómián belüliváltozások, új trendek megjelenésére nyitott voltam. A már általam említett étterem tradicionálisízeken alapszik, viszont nem fél azt “újra gondolni”, a klasszikusból modernt alkotni. Ez a fajtamegközelítés mindig is nagyon vonzó volt a számomra. Ezen felül a hazai borokhoz és borkultúráhozvaló hozzáállása is példaértékű volt a számomra. Egy szóval, rengeteg motivációt szereztem az otttöltött időm alatt. Továbbá úgy gondolom, hogy érdekes és hasznos lehet bemutatni egy nagy múltúétterem történetét, amely nem mellesleg próbál talpon maradni a COVID-19, a háború és gazdaságiválságban lévő legkevésbé se stabilnak mondható gazdasági környezetben.