Párisi Passage Restaurant vizsgálata a luxus szemszögéből

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Thurszky Nikolett Szandra
További közreműködők: Juhász-Dóra Katalin
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:csúcsgasztronómia
fine-dining
luxus
luxusszolgáltatás
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46033
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom témájaként a fővám téren fekvő ötcsillagos Párisi Udvar Hotel éttermének, a Párisi Passage Restaurant luxusszolgáltatásainak a vizsgálatát választottam.Kutatásom során többek között arra kerestem a választ, hogy ez az étterem mivel nyújt többet, mint más ötcsillagos hotelek éttermei, valamint, hogy mennyire sikerült megtartaniuk az étterem régi atmoszféráját és mennyire fér össze az a modernizálódással, mely mindenhol jelen van és megfigyelhető. Mindezek mellett, hogy mennyire alkalmazkodnak a vendégek a hely által kínált luxuskörnyezethez és pompához és milyen a költési hajlandóságuk, illetve, hogy milyen arányban érkeznek az étterembe külföldi és magyar vendégek, valamint a két kutatni kívánt kérdés között van-e nagyobb számbeli eltérés. Azért is tartom érdekesnek ezt a témát, mert nem készült még sok kutatás ezen a területen, így munkám végeredményeképp olyat tudok nyújtani, mely az újdonság erejével hathat. Úgy gondolom a dolgozatban leírtak később akár egy újonnan nyíló szálloda éttermének vagy fine-dining éttermeknek is támpontot nyújthat a kezdeti szolgáltatások kialakításában, valamint abban, hogy jobban meg tudják érteni és befogadni a luxus színes és változatos meghatározását.