A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | étterem fejlődés fenntartható fogyasztás fenntarthatóság gasztronómia hatás(ok) rendezvény(ek) |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/46105 |
Abstract: | Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában afenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, azélelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország semkivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egészországban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint afennmaradó kihívásokban.Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontose a fenntarthatóságra időt és energiátfordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogyismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?Úgy érzem, a társadalombannagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb avágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkábbúgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni akörnyezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindigvalamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nemvagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshezés ösztönözne minket a cselekvésre. |
---|