Üzleti tervezés előkészítése, egy induló szörpkészítő vállalkozás példáján keresztül

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Prokai Emília
További közreműködők: Gajzágó Dr. Éva Judit
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:élelmiszeripari vállalkozások
kis- és mikrovállalkozások
üzleti terv készítése
üzleti tervezés
vállalkozás indítása
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/46154
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom szakirodalmi részében összefoglalom, hogyan születnek üzleti ötletekből valós vállalkozások, milyen állomások jellemzik a folyamatot. Ezt követően az üzleti tervezés lépéseit taglalom, majd rátérek a stratégiai tervezés témájára. A szakirodalmi elemzést követően kutatási tervem ismertetésével folytatom, és kutatási kérdéseim leírásával. Kutatásom fő célja, hogy a célcsoport visszajelzései alapján a legmegfelelőbben alakíthassuk ki a későbbiek folyamán egy őstermelő szörpjeinek piacra lépési stratégiáját, és kisvállalkozássá alakulását. Igyekeztem vizsgálni továbbá, hogyan reagál a célcsoport a kiszerelésre, tervezett árazásra, és a tervezett értékesítési stratégiára. A vizsgálandó csoport vendéglátóipari vállalkozást vezető alkalmazott vagy tulajdonos.