Vegetáriánus ételek térnyerése a gasztronómiában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kiss Laura Emma
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gasztronómia
húsmentes
vegetáriánus
vendéglátás
zöldség
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/52845
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozat során a vegetáriánus gasztronómia területére fókuszáltam, kiemelve az egészségügyi-, valamint környezeti hatásokat, ezen kívül az éttermek kínálatának kialakítását, a vendégigényeket és a szakácsok tapasztalatait is. A kutatás fő célja, hogy felmérésre kerüljön avegetáriánus gasztronómia jövője valamint, hogy feltárjammilyen kihívásokkal kell szembenézniük az éttermeknek annak érdekében, hogy kiszolgálják az új igényeket.A vegetáriánus konyhaművészet térnyerése az utóbbi évtizedekben világszerte egyre inkább a középpontba került a gasztronómia tekintetében is. A hagyományos étrendek mellett egyre többen választják a vegetáriánus életmódot, melynek során kihagyják az állati eredetű élelmiszereket az étrendjükből. Ennek az életmódnak az elterjedésével párhuzamosan nő az igény a különféle vegetáriánus ételek és vendéglátóhelyek iránt, amelyek nemcsak egészségesebb alternatívát kínálnak, hanem változatos, ízletes és nem utolsó sorban tápláló gasztronómiai élményeket is nyújtanak.