A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet Horvátország kisebbség nemzetiségek |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877 |
| Abstract: | Elemző bemutatás a horvát kisebbségi népcsoportok gasztronómiájáról és kultúrájáról. Dolgozatom részletesen bemutatja a Magyarországon élő horvát népcsoportok hazánkban való letelepedésének történetét, illetve az évszázadokra visszanyúló történelmüket. Ismertetem a horvát konyhát, a legjellemzőbb alapanyagait és ételkészítési módjait. A tradicionális fogásokon kívül néhány jellegzetes népi szokást is bemutatok. Végezetül pedig megvizsgálom, hogy mennyire játszik fontos szerepet napjainkban az identitástudat megőrzése, illetve mit tesznek a horvát közösségek az asszimilációs folyamatok csökkentése érdekében. |
|---|