A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet Horvátország kisebbség nemzetiségek |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877 |
Abstract: | Elemző bemutatás a horvát kisebbségi népcsoportok gasztronómiájáról és kultúrájáról. Dolgozatom részletesen bemutatja a Magyarországon élő horvát népcsoportok hazánkban való letelepedésének történetét, illetve az évszázadokra visszanyúló történelmüket. Ismertetem a horvát konyhát, a legjellemzőbb alapanyagait és ételkészítési módjait. A tradicionális fogásokon kívül néhány jellegzetes népi szokást is bemutatok. Végezetül pedig megvizsgálom, hogy mennyire játszik fontos szerepet napjainkban az identitástudat megőrzése, illetve mit tesznek a horvát közösségek az asszimilációs folyamatok csökkentése érdekében. |
---|