A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | gasztronómia gasztrotörténet Horvátország kisebbség nemzetiségek |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg52877 | ||
| 005 | 20240220150138.0 | ||
| 008 | 240220suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Kovács Szonja Léna | |
| 245 | 1 | 2 | |a A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása |c Kovács Szonja Léna |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Elemző bemutatás a horvát kisebbségi népcsoportok gasztronómiájáról és kultúrájáról. Dolgozatom részletesen bemutatja a Magyarországon élő horvát népcsoportok hazánkban való letelepedésének történetét, illetve az évszázadokra visszanyúló történelmüket. Ismertetem a horvát konyhát, a legjellemzőbb alapanyagait és ételkészítési módjait. A tradicionális fogásokon kívül néhány jellegzetes népi szokást is bemutatok. Végezetül pedig megvizsgálom, hogy mennyire játszik fontos szerepet napjainkban az identitástudat megőrzése, illetve mit tesznek a horvát közösségek az asszimilációs folyamatok csökkentése érdekében. | |
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a gasztrotörténet | ||
| 695 | |a Horvátország | ||
| 695 | |a kisebbség | ||
| 695 | |a nemzetiségek | ||
| 700 | 1 | |a Balog-Siposné Szöcze Anikó |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877/1/szakdolgozat_kovacs_szonja_lena.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877/2/kov%C3%A1cs%20szonja%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877/3/Szakdolgozat%20b%C3%ADr%C3%A1lat-Kov%C3%A1cs%20Szonja-.pdf |z Dokumentum-elérés |