Mikrozöldek és ehető virágok a gasztronómiában

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Gerencsér Laura
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:ehető virág
fine dining
gasztronómia
mikrozöld
termesztés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53031
Leíró adatok
Kivonat:A szakdolgozatom témája a mikrozöldek és ehető virágok a gasztronómiában. Dolgozatomban kifejtem ezeknek a növényeknek a felhasználását, megítélését, jótékony hatásaikat és a termesztését is. Szakemberekkel folytatott interjúim segítették munkámat, amelyek során nagyon nagy rálátásom lett ezekre a növényekre, mind gasztronómiai, mind pedig termelési szempontból is. Kérdőíves kutatásom pedig segített felmérni a fogyasztók tájékozottságát és a megítélését a mikrozöldeknek és ehető virágoknak.