A Royal Club Hotel Visegrád **** fenntarthatóságának bemutatása és elemzése Az ételpazarlás kihívásai és megoldásai.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Domak Dávid Péter
Other Authors: Karakasné Morvay Klára
Format: Thesis
Kulcsszavak:ételpazarlás
fenntarthatóság
konyhatechnológia optimalizálás
környezettudatosság
tudatos fogyasztói magatartás
zöld szálloda
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53053

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg53053
005 20240220150544.0
008 240220suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Domak Dávid Péter 
245 1 2 |a A Royal Club Hotel Visegrád **** fenntarthatóságának bemutatása és elemzése  |b Az ételpazarlás kihívásai és megoldásai.  |c Domak Dávid Péter  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A szakdolgozatomban az élelmiszerpazarlás témájában végeztem kutatást. Az elemzés középpontjában a fenntartható ételkezelés és az élelmiszerhulladék csökkentése állt a Royal Club Hotel Visegrád **** szállodában. A bevezető részben rávilágítottam a fenntarthatóság fontosságára a szállodaiparban, különös tekintettel az élelmiszerpazarlás környezeti és gazdasági hatásaira. A kutatásom fókuszában az állt, hogy a munkahelyem által megérthessem, hogy milyen módon járul hozzá a szállodánk az élelmiszerpazarlás problémájának csökkentéséhez, különös tekintettel az innovatív megoldásokra és a tudatosabb ételkezelésre.A kutatásom széles körű volt, és nem csupán a saját megfigyeléseimen alapult. A szakdolgozatomban részletesen elemeztem mind a hazai, mind pedig a külföldi szakirodalmakat, hogy mélyebb betekintést nyerjek az élelmiszerpazarlás csökkentésének különböző szempontjaiba. A nemzetközi perspektíva és a külföldi gyakorlatok tanulmányozása segített abban, hogy a szállodánkban alkalmazható legjobb gyakorlatokat azonosítani tudjam. Ezen kívül, két interjút is készítettem a kutatásom során, amelyek kiemelt szerepet játszottak az élelmiszerpazarlás gyakorlati aspektusainak megértésében. Az interjúk során a szakmai személyzet véleményét hallgattam meg, és ezek az értékes beszélgetések hozzájárultak, a szállodai környezetben lévő élelmiszerpazarlás specifikus kihívásainak feltárásához.A kutatás eredményei alapján megállapítható, hogy bár számos pozitív fejlemény történt már az élelmiszerpazarlás csökkentése terén a szállodánkban, további intézkedésekre van még szükségünk a kihívások leküzdése és a hatékonyságunk növelése érdekében. Az élelmiszerpazarlás csökkentése terén elért eredmények mellett, a tanulmányom rávilágított azokra a területekre is, ahol további fejlesztésekre van még szükség.A kutatásom eredményei alapján megállapítható, hogy az élelmiszerpazarlás csökkentése a szállodai környezetben kihívást jelentő, de megvalósítható cél, amelynek elérése érdekében összehangolt erőfeszítésekre és átfogó megközelítésekre van szükségünk, mind a szálloda belső folyamataiban, mind pedig a beszállítók és a vendégek részéről.Tehát egy komplex megközelítésre és hosszú távú elkötelezettségre van szükség ahhoz, hogy valódi változást érjünk el az élelmiszerpazarlásunk csökkentése terén. 
695 |a ételpazarlás 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a konyhatechnológia optimalizálás 
695 |a környezettudatosság 
695 |a tudatos fogyasztói magatartás 
695 |a zöld szálloda 
700 1 |a Karakasné Morvay Klára  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53053/1/Domak%20D%C3%A1vid%20szakdolgozat%20v%C3%A9gleges.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53053/2/Domak%20D%C3%A1vid_konzulensi_Karakasn%C3%A9.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/53053/3/Domak%20D%C3%A1vid%20opponens%20K%C3%B3r%C3%B3di%20M%C3%A1rta.pdf  |z Dokumentum-elérés