Fenntarthatósági attitűdök és magatartásformák összehasonlító vizsgálata két szálloda példáján keresztül, különös tekintettel az élelmiszer-pazarlásra
Saved in:
| Main Author: | |
|---|---|
| Other Authors: | |
| Format: | Thesis |
| Kulcsszavak: | élelmiszer-pazarlás fenntarthatóság fenntarthatósági attitűd szállodaipar újrahasznosítás |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55084 |
| Abstract: | Az élelmiszer-pazarlás a legjelentősebb környezeti és társadalmi kihívás napjainkban, amely nemcsak a háztartásokban, hanem a turisztikai szektorban is különösen nagy problémát okoz, érinti az üzleti tevékenységeket. A vendéglátó és a szállodaiparban is nagy kihívás, mert a turisztikai szolgáltatók nagy mennyiségben fogyasztott élelmiszerrel dolgoznak nap mint nap és szerteágazó a fogyasztók étkezési igényeinek megfelelően. Fontos felismerni, hogy a szállodák gyors reagálása kulcsfontosságú a problémák felismerésére, kezelésére és orvoslására. |
|---|