Online marketingtevékenységek vizsgálata a Marriott szállodalánc néhány budapesti szállodáján keresztül
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | business marketing direkt marketing e-marketing - elektronikus marketing étterem vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55298 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55298 | ||
005 | 20240715100746.0 | ||
008 | 240715suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Tollár Bernadett Elizabet | |
245 | 1 | 0 | |a Online marketingtevékenységek vizsgálata a Marriott szállodalánc néhány budapesti szállodáján keresztül |c Tollár Bernadett Elizabet |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A mai világ elengedhetetlen részévé vált a marketing, mely a munka területét tekintve számos iparágában megjelenik. A marketing és értékesítés mindig is jelen voltak, azonban más-más formában tudtak és tudnak teret nyerni maguknak. Kezdetben szájhagyomány útján, ma már sokkal inkább az internet használata által történik a népszerűsítés és az informálódás egyaránt. A mesterséges intelligencia térhódításának hatása által pedig új trendek kialakulására és megjelenésére is lehet számítani akár már a közeli jövőben is.A marketing egy vendéglátóipari egység esetében is, annak keresletének növekedésére gyakorol hatást, célja a profitmaximalizálás az emberek érdeklődésének felkeltése és a vendégforgalom fellendítése által. A hirdetés egy kínált termék vagy szolgáltatás esetében ezért kulcsfontosságú. A marketing szempontjából is egy kínálati elem a létrehozástól egészen a megvásárlásig, elfogyasztásig egy hosszú, összetett és több lépéses folyamaton megy keresztül melynek részleteibe a szakdolgozat nyújt a betekintést.A szakdolgozat kettő budapesti öt csillagos, kiemelkedően magas színvonalú luxusszállodáknak jól ismert éttermeit veszi célba. Ezen konkrét példákon keresztül vizsgálja a dolgozat a különféle marketingtevékenységeket és azok hatásait. A W Hotel Budapest étterme a Nightingale by beefbar, valamint a The Luxury Collection étterme a Spago by Wolfgung Puck kapják a központi figyelmet. A megnevezett szállodák és éttermek felelős marketingszakembereivel készül egy-egy primer kvalitatív mélyinterjú, ezen felül pedig az éttermek korábbi vendégei és a potenciális érdeklődők körében kerül terjesztésre egy közepes hosszúságú, lényegre törő kérdésekből megfogalmazott kérdőív mely kiértékelésekor minél több válaszra van szükség, így a cél az, hogy több mint 100 értékelhető és releváns kitöltést álljon módomban feldolgozni.Főbb probléma felvetések, hogy milyen marketingstratégiákat alkalmaznak a két fentebb említett étteremben, továbbá kik a célközönség ezen vendéglátóipari egységek eseteit tekintve és hogyan lehet őket elérni. Miután szállodák saját éttermeiről van szó, ezért fontos kérdés az is, hogy a hotelekben vendégéjszakát eltöltő szállóvendégek, avagy a besétáló látogatók képviselnek nagyobb érdeklődési-, megjelenési- és fogyasztási arányt. Meghatározó kérdés a dolgozat céljának szempontjából, hogy mérhető-e a marketingkommunikáció hatékonysága és ha igen, hogyan, ezzel segítséget nyújtva az étterem sikerességének megállapításában. Végül de nem utolsó sorban a megkérdezett szakemberek felé irányított kérdés, hogy mekkora részben képviselik a marketing tudományát a disztribúció során.Számomra a marketing és az értékesítés kiemelendő jelentőségű tevékenységek. Elengedhetetlen fontosságú hozzá az emberi kreativitás megléte, a kapcsolatok kialakítása és fenntartása, továbbá a folyamatos kihívások kezelése. Véleményem szerint ez a szakterület egy külön felfogást és személyiséget igényel. Munkásságom során nyílt alkalmam felszolgálói pozíciót betölteni, éttermi hostessként elhelyezkedni, jelenleg pedig a nemrégiben nyitott W Hotel Budapest étékesítési csapatát erősítem koordinátorként. A marketing iránti elköteleződésemet pedig mesterképzés keretein belül szeretném kamatoztatni. | |
695 | |a business marketing | ||
695 | |a direkt marketing | ||
695 | |a e-marketing - elektronikus marketing | ||
695 | |a étterem | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Fekete-Frojimovics Dr. Zsófia |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55298/1/Toll%C3%A1r%20Bernadett%20Elizabet_szakdolgozat_DE3648%20.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55298/2/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_2405_Toll%C3%A1rB_kervl_FFZs.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55298/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Toll%C3%A1rBernadettElizabet_Jevcs%C3%A1kSzintia.pdf |z Dokumentum-elérés |