A Mercure Budapest Castle Hill Hotel reggeli étel- és italkínálatának bemutatása és elemzése
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Kulcsszavak: | Food & Beverage gasztronómia kutatás kutatási eredmények szállodai reggeliztetés |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55367 |
Abstract: | A projektmunka egy budapesti szállodában végzett „Food & Beverage” gyakornok gyakorlati munkáját és annak során szerzett tapasztalatokat mutatja be. A dolgozatban bemutatásra kerül a munkavégzés helyszíne, a szálloda F&B részlege, annak felépítése és infrastrukturális létesítményei. A fő rész a szállodai reggeliztetéssel foglalkozik, ebben bemutatja a szállodákban általános reggeli típusokat, majd bemutatja és elemzi az adott szálloda kínálatában szereplő étel- és italkínálatot. A dolgozat kutatási anyagot és annak kiértékelését is tartalmazza. A kutatási cél: egy négycsillagos szálloda milyen mértékben felel meg az azt igénybe vevő vendégközönség igényeinek és elvárásainak. Az összegzés és konklúzió 3, a kérdőívben feldolgozott kérdéskört vizsgál meg és von le következtetést arra vonatkozóan, hogy vajon a gyakorlóhelyként szolgáló szálloda megfelel-e a vendégek elvárásainak. Ez a 3 kérdéskör a következő: 1. Fontos-e az, hogy a szálloda reggeli kínálatában megjelenjenek a „mentes” ételek és italok? 2. Milyen a vendégek ételfogyasztási szokása? Mely ételekből esznek sokat, melyből kevesebbet? 3. Kell-e egy reggeli kínálatot helyi jellegzetességekkel bővíteni, van-e helye a tájjellegű ételeknek a felkínált menüben? |
---|